Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، نعيم درويش در روزنامه کویتی القبس نوشت: این روزها، قطر فعالیت گسترده ای برای جلوگیری از شعله ور شدن درگیری نظامی ویرانگر در منطقه، میان ایران و ایالات متحده دارد. این تحرکات دیپلماتیک قطر، به صورت مستقیم، پس از ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا، آغاز شد. در ادامه، وزیر خارجه قطر، شیخ محمد بن عبدالرحمن، به تهران رفت تا فتیله جنگ را خاموش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



منابع آگاه در گفتگو با القبس تاکید کرده اند که این تحرکات، با موافقت ایران، آمریکا و عراق، صورت گرفته و برخلاف انچه در رسانه ها مطرح می شود، فضای مثبت و ارامی در تهران در این باره وجود دارد؛ بویژه آنکه پاسخ ایران به ترور سلیمانی، محدود بود.

مدیر دفتر تبلیغات در وزارت خارجه قطر، احمد بن سعید الرمیحی، به القبس گفت: دخالت مستقیم دوحه، پس از ترور سلیمانی انجام شد؛ چرا که ادامه این تنشها می توانست منطقه را به سمت نتایجی ویرانگر، هدایت کند. در همین رابطه، شیخ تمیم بن حمد ال ثانی، تماس های بین المللی متعددی با طرفهای بحران داشته و شخصا به تهران سفر کرد. الرمیحی تاکید می کند که نقش قطر مکمل نقش طرفهای دیگری است که برای آتش بس در چارچوب دور کردن منطقه از تنش و نزدیک کردن دیدگاهها، تلاش می کنند.

این در حالی است که منابع عراقی، می گویند وزیر خارجه قطر روز سه شنبه به بغداد رفت، تا در مورد آتش بس و جلوگیری از وقوع درگیری مستقیم، گفتگو کند؛ بویژه آنکه عراق معتقد است قطریها به دلیل رابطه خوبی که با دو طرف بحران دارد، می تواند نقش میانجی را ایفا کند. منابع عراقی در گفتگو با القبس تاکید می کنند که بغداد از تحرکات قطر حمایت می کند؛ به این دلیل که ممانعت از وقوع جنگ در منطقه، به نفع عراق است.

تحلیلگران معتقدند که اقدام دوحه ناگهانی نیست؛ چرا که پیش از این نیز دوحه نقش میانجی و آتش نشان را در پرونده های متعددی ایفا کرده، که از مهمترین آنها، مذاکره بین ایالات متحده و طالبان است. ایشان تاکید می کنند که ایران، نقش واسطه گری قطر را تایید می کند؛ به این دلیل که به دنبال راهی برای خروج از بحران اقتصادی خود است.

یک منبع اگاه به القبس گفت: اکنون، مذاکرات سرّی در حال انجام است، تا به توافق جدیدی بین ایران و آمریکا، منجر شود. ضمن انکه تهران به دنبال رسیدن به توافقی است که به نفع همه باشد. همانطور که پس از ضربه ایران، مستقیما در مورد رسیدن به توافق تازه ای صحبت کرد.

یک منبع آگاه از کشورهای حاشیه خلیج فارس به القبس گفت: «حوادث اخیر، باعث شد همه طرفها در منطقه، به دنبال دور کردن منطقه از زبان جنگ و رسیدن به صلح و سازش باشند و اقدام قطر در این راستا، مقدمه ای برای خاموش کردن بحران شعله ور شده است. حتی در آمریکا نیز جمهوری خواهان و دموکراتها، خواهان ورود به جنگی تازه نیستند.»

این منبع تصریح می کند که تحرکات دیپلماتیک، توسط قطر شروع نشد؛ بلکه این عمان بود که موفق به ایجاد شکاف در دیوار موانع و رسیدن به توافق هسته ای شد و در این باره، بین عمان و قطر، هماهنگی وجود دارد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: امير قطر ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است

روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری گزارش داد تل آویو یک هفته به حماس مهلت داد تا با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش بس و تبادل اسرا موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند.

به گزارش ایسنا، وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان مصری نوشت: اسرائیل یک هفته به حماس مهلت داده تا با آتش بس موافقت کند و در غیر این صورت عملیات رفح را شروع می‌کند. حماس برای آتش‌بس طولانی مدت تلاش می‌کند و خواهان ضمانت‌هایی از سوی آمریکا درباره احترام اسرائیل به آتش‌بس و عدم نقض آن است.

این مسئولان تأکید کردند: احتمالا حماس پیشنهادی را برای آتش‌بس به عنوان جایگزین پیشنهاد اخیر به جای مخالفت با آن ارائه کند.

به دلیل لجاجت رژیم صهیونیستی و مخالفتش با خواسته‌های حماس درباره پایان جنگ در غزه مذاکرات برای آتش‌بس تاکنون به جایی نرسیده است.

اخیرا رژیم صهیونیستی پیشنهادی را درباره آتش‌بس با همکاری مصری‌ها به حماس داده است که به گفته حماس در آن اشاره صریح و واضحی به پایان جنگ نشده است.

جنبش حماس بر لزوم عقب نشینی واضح و سریع ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه و اجازه تردد آزادانه در منطقه شمال و جنوب تأکید دارد.

از سوی دیگر برخی منابع می‌گویند، مصر و آمریکا ضمانت‌ها و تعهداتی به حماس درباره عدم بازگشت ارتش صهیونیستی به جنگ بعد از آتش‌بس داده‌اند اما حماس می‌خواهد ترکیه طرفی در ضمانت‌ها باشد.

به گفته این منابع مصر، آمریکا و قطر طی ساعات اخیر مذاکرات فشرده‌ای برای ارائه پیشنهاداتی موافق با خواسته‌های حماس برای ممانعت از فروپاشی مذاکرات برگزار کرده‌اند.

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پنجشنبه در تماس تلفنی با سرلشکر «عباس کامل» رئیس اطلاعات مصر اعلام کرد هیئت مذاکره‌کننده جنبش حماس برای تکمیل مذاکرات جاری با هدف دستیابی به توافقی که خواسته‌های فلسطینی‌ها را برآورده کرده و تجاوزات را متوقف کند، به‌زودی به مصر بازخواهد گشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وال استریت ژورنال: اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس یک هفته مهلت داده است
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • گفت‌وگوی تلفنی هنیه و رئیس اطلاعات مصر درباره مذاکرات/هیئت حماس به‌زودی در قاهره
  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم